
Carte editura Corint, mese si meniuri regale. eleganta, fast si bun-gust, stefania dinu
Carte Editura Corint, Mese si meniuri regale.
Eleganta, fast si bun-gust, Stefania Dinu „Am incercat sa aduc in prim-plan modul cum se desfasurau mesele la Curtea Regala a Romaniei in perioada 1866–1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau si ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri.
] Odata cu trecerea timpului, bucataria s-a innoit continuu si constant, posibilitatea de a lansa moda in acest domeniu apartinand, bineinteles, marilor familii regale.
In acest context se incadra si familia regala a Romaniei, care urma preceptele bucatariei franceze.
La Curtea regelui Carol I, bucatar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, [.
] iar Castelul Peles avea propriul bucatar-sef, acesta fiind, in 1892, Ignace Goldenberger.
La Curtea regelui Ferdinand si-a desfasurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H.
Edner, iar Iosif Strassman a fost bucatarul Curtii regelui Carol al II-lea si al Curtii regelui Mihai.
” Stefania Dinu Numar pagini: 192Dimensiuni: 16.
5 x 22 cmAutor: Stefania Dinu.
44.99 Lei